Friday, April 20, 2018

Srdce Evropy, naše rodná zem

Ano, patřím mezi ty, kteří při první příležitosti mizí do zahraničí. Ale hlavním důvodem je spíše poznání nového, než útěk od reality. Svou rodnou zem miluji a čím dál více zjišťuji, jak málo jí vlastně znám.
Panská skála



Česká republika nabízí spoustu krásných a neprobádaných míst, která stojí za návštěvu a poznání. Rozhodla jsem se vás inspirovat a možná i trochu motivovat fotografiemi ze své sbírky. Zrovna teď je to nejlepší počasí a období na podnikání celodenních výletů. Tak neseďte doma... jděte do lesa, k jezeru, navštivte nějaký hrad nebo zámek. Život máte jen jeden a určitě existuje spousta míst, která jste ještě neviděli. 

Rozhledna Milada u Předního Chlumu 


Skalní kaple v Modlivém dole (Česká Lípa)


 I Praha má něco do sebe (Valdštejnská zahrada, Kostel sv. Ludmily, Stromovka)


Nejstarší větrný mlýn v Evropě najdete u Příčov na Sedlčansku


 Kozí Hrádek na Pálavě


Zámek Mikulov


Harrachov v Krkonoších


 Hrad Zvíkov


 Lom Velká Amerika u Berouna


Kousek od mého domova :)


 Solenická podkova (Středočeský kraj)


Poutní kostel na Makové hoře ve Smolotelích


 Sloup v Čechách, kousek od České Lípy


Jaká jsou vaše oblíbená místa České republiky?


23 comments:

  1. Super článek :) asi bych se měla stydět, protože jsem jakožto obyvatel Česka ještě žádnou se zmiňovaných věcí nenavštívila :D ale to se napraví (doufám) :D

    Maris Novotná

    ReplyDelete
  2. Ty jo, já už se fakt začínám stydět, protože jsem byla jen na málo z těchto míst:D. A přitom je to tu tak nádherné:).
    Windy pink style

    ReplyDelete
  3. Většinu z těchto míst jsem navštívila a byla to krása! Mým snem je Pálavské vinobraní, tak snad :D :) Moc pěkný článek!

    TheWayByA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pálava je úžasná, ale na vinobraní jsem byla teda jenom ve Znojmě :)

      Delete
  4. Na pár místech jsem byla, ale jakožto Moravačka mám spíše proježděné okolí u nás. Jsem moc ráda, že nás se ségrou brali rodiče na letní dovolené po Česku, takže mám prochozená všechna větší česká pohoří včetně těch vzdálenějších. Nejraději se vracím na Pálavu, do okolí Mikulova a Nových Mlýnů. Krásně je všude, ale stejně nejvíce tíhnu k místu, které mám vlastně úplně blízko. Velmi ráda mám i některá místa v Moravském krasu (Rudické propadání, Kolíbky), magický je klášter Porta Rosa v Dolních Kounicích... Z Čech zatím vede Orlík.

    ReplyDelete
  5. To jsou naprosto nádherný fotky. Miluju česko.

    ReplyDelete
  6. U Ameriky jsem byla kdysi jako menší, ale jelikož teď žiju v Praze, rozhodně bych se tam chtěla zajet podívat :)

    Praguetales

    ReplyDelete
  7. Tolik krásných míst ♥ Určitě musím procestovat z naší země víc! Akorát mě pobavila věta v článku "I Praha má něco do sebe" - zní to, jako by snad bylo překvapivé, že je v Praze něco pěkného. Řekla bych, že je to dokonce jedno z nejkrásnějších měst na světě :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V Praze studuju a opravdu nejsem jejím milovníkem.. samozřejmě historická část města a různé přírodní parky jsou nádherná místa. Ale mám Prahu spojenou spíš s vystresovanými lidmi, hustou dopravou a ne příliš čerstvým vzduchem :).... z Prahy prostě ráda utíkám

      Delete
  8. Krásné místa :) .. Na Lom Velká Amerika se chci taky podívat

    ReplyDelete
  9. Krásné fotky, tolik parádních výletů, to sis určitě moc užila. :-) Já z toho všeho byla jen na Velké Americe, ale to byla vážně paráda, chytli jsme tehdy krásné slunečné počasí, tam se mi moc líbilo. :-) A ten první obrázek, tam se točila Pyšná princezna, že? :-)

    ReplyDelete
  10. Tak toto je naozaj pekný mix fotiek rôznych miest. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    ReplyDelete
  11. Tak teď jsi mi připomněla mnoho hezkých míst - některé jsem navštívila, jiná mám dlouho v hledáčku. Ráda bych se zase podívala do Českého Švýcarska. Jezdila jsem tam na tábory a od té doby jsem tam nebyla...
    Flavours of Amellia

    ReplyDelete

Děkuji za každý komentář.